Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:

Szavazás
Eseménynaptár
2012. április 26. 08:45
Az uniós munkanélküliség csúcspontjára és a következő hónapokat illető elszomorító gazdasági előrejelzésre való tekintettel a Bizottság konkrét intézkedéseket javasolt a munkahelyteremtés ösztönzése érdekében. A javaslat a munkahelyteremtés keresleti oldalára összpontosít azáltal, hogy megoldásokat javasol a tagállamoknak a munkaerő-bővítés ösztönzéséhez: csökkentsék a foglalkoztatást terhelő adókat vagy nagyobb mértékben támogassák az új vállalkozásokat. Egyúttal számba veszi a jövőben a legnagyobb munkahelyteremtő potenciállal rendelkező területeket is: a környezetbarát gazdaság, az egészségügyi szolgáltatások, valamint az információs és kommunikációs technológiák (ICT).
2012. április 24. 06:09
A keresőhirdetésekre fordított összeg 30 százalékkal ugrott meg az idei és a tavaly első negyedév között eltelt időszakban, ez egyben azt is jelenti, hogy a növekedési ütem megduplázódott. Ekkora mértékű év/év emelkedést a 2010-es év negyedik negyede óta nem tapasztalhattunk a piacon - húzza alá az IgnitionOne eMarketer által idézett kutatási jelentőse.
2012. április 19. 06:06
A világ internetezőinek hattizede látogat olyan oldalakat, ahol a hobbijáról, személyes érdeklődését kielégítő témákról talál információkat. A világhálón böngésző magyarok még ennél is nagyobb része, kétharmada keres fel kedvteléseivel kapcsolatos portálokat - csak a török és a kínai netezők előznek meg bennünket ebben a vonatkozásban. Népszerűek a letöltések is, 43 százalék szedett le a netről zeneszámokat, 34 százalék filmeket, 22 százalék nézett online módon televíziót az elmúlt negyedévben.

2012. április 18. 06:44
Az Intel® Business Challenge Europe egy olyan üzleti-terv verseny, melyet 2005 óta rendeznek meg szerte a világon. A résztvevők 18 és 34 év közötti hallgatók, PhD-hallgatók vagy diplomások lehetnek. Kiemelt szakterületek: biotechnológia, nanotechnológia, szoftver, mobil alkalmazások, elektronika, robotika, energia és energiatermelés.

2012. április 16. 07:56
A mobilinternet a közép-kelet-európai (CEE) régió egyik legdinamikusabban növekedő piaca. Az elmúlt év során a mobilos oldalletöltések száma 252%-kal emelkedett, mely mutató közel azonos a hazaival. Magyarországon jelenleg az oldalletöltések 3,62%-a érkezik mobileszközről, ezzel kevesebb mint 0,2 százalékponttal lemaradva a regionális átlagtól.
2012. április 13. 07:03
Országos információs körútra indulnak az MFB csoport vezetői és szakértői, hogy a kkv-szektor tagjainak kérdéseire helyben válaszoljanak. Céljuk, hogy az érintettek minden kérdésre választ kapjanak, problémáikra megoldást találjanak.

2012. április 12. 08:57
Tavaly novemberben nagy sikerrel startolt a hazai mobilos szakmai életben egyedülálló rendezvény, a tavaszi Mobil Weekend. A háromnapos fejlesztői verseny, konferencia és miniexpo sikere bebizonyította, hogy szükség van egy ilyen monstre mobilos eseményre. 2012. április 20-22. között a szervezők igazi egyetemista bulit terveznek, az eseménynek ugyanis a Miskolci Egyetem ad otthont.
2012. április 11. 05:40
2012. április 10-én megjelent a hiánypótló „Vállalati KFI jelentés” mely a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közreműködésével, a Központi Statisztikai Hivatallal (KSH) és a Deloitte Zrt.-vel együttműködve, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) szakmai koordinációjával készült. A jelentés a kutatás-fejlesztés és innováció hazai folyamataira koncentrál, és a nemzetgazdaság stratégiai szempontjaira tekintettel nyújt helyzetképet a hazai KFI piacról, valamint annak trendjeiről.
2012. április 06. 05:01
A világ internetezőinek hattizede a világhálón gyűjti össze az információkat a vásárolni kívánt termékekről, csaknem fele meg is veszi a weben. A világháló használóinak hattizede a banki ügyeit is itt intézi, s négytizednyien munkát is online módon keresnek.
2012. április 05. 06:55
A 200 milliárd forintos forgalmat is megközelítheti a hazai internetes kereskedelem idén. A kuponos oldalak valójában nem is tartoznak a piachoz? Büchler András, az Árukereső.hu árösszehasonlító portál PR vezetője sok mindent elárult ezzel kapcsolatban.

2012. április 04. 07:47
A NIH új szolgáltatás elindításával támogatja a kutatási-fejlesztéssel és innovációval foglalkozó intézményeket, elsősorban a hazai kis- és középvállalkozásokat, hogy a hamarosan megnyíló KFI támogatások közül megtalálhassák a számukra legmegfelelőbb pályázati konstrukciót.
2012. április 03. 08:43
Megjelentek a 2012. évi elsőkörös innovációs pályázatok. Az öt új pályázat keretösszege 13,4 milliárd forint, amelynek forrása a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap. A vissza nem térítendő támogatásra 2012 áprilisától és májusától pályázhatnak a hazai vállalkozások, egyetemek és kutatóintézetek.
2012. április 02. 07:11
Három éves kutatómunka eredménye az a projekt, melyet március 30-án mutattak be az érdeklődőknek a Miskolci Egyetemen. A COMTRANS Kft. által szervezett vízügyi konferencián kiderült, hogyan állítható a nanotechnológia a legfontosabb környezeti elem, a víz tisztításának szolgálatába. Az ivóvíz és a szennyvíz baktériummentesítése az emberiség fenntartható növekedésének egyik alapfeltétele, az erre alkalmas techológiák azonban nagyon költségesek, bizonyos esetekeben nem eléggé hatékonyak, illetve a környezetterhelésük is jelentős.
2012. március 30. 07:26
A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. FORT nemzetközi projektje keretében innovációs ötletpályázatot hirdet "Középpontban az EMBER" címmel. A pályázatra olyan kutatók, vállalkozók vagy egyetemi hallgatók jelentkezését várják, akik olyan innovatív ötlettel/fejlesztéssel rendelkeznek, mely az emberhez kapcsolódik, így érinti az alkalmazott egészségtudományokat, az élelmiszertudományt, a különböző közgazdasági és menedzsment tudományokat, a neveléstudományt vagy a többi emberközpontú tudományág valamelyikét.
2012. március 29. 08:21
A Nextent Informatika Zrt. 91.133.000 Ft-ot nyert szoftverfejlesztésre az Új Széchenyi terv keretében. Az Emonline elnevezésű szoftver-fejlesztés olyan újszerű, nyelv-független technológián alapszik, mely az ügyfélszolgálati telefonbeszélgetések alatt valós időben, folyamatos visszajelzéseket ad a beszélgetésben résztvevők hangulatáról, érzelmeiről. Az azonnali visszajelzések az ügyintéző munkáját segítik, hiszen a kapott információk alapján az ügyfélszolgálati beszélgetések objektívek maradhatnak, és ez által hatékonyabbá válik az ügyfélkezelés.
2012. március 28. 07:27
A nyilvános pályázatot a nemzetgazdasági miniszter a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével hirdeti meg. A pályázat célja a kiemelkedő színvonalú formatervezői teljesítmény elismerése.
2012. március 27. 07:42
Látlelet egy európai reformországról, így lehet jellemezni a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) Magyarországról készített, 2012. évi országtanulmányát. A jelentésben az OECD négy területen vizsgálta Magyarországot, amihez az Európai Bizottság, az IMF és az Európai Központi Bank is megfogalmazta véleményét.
2012. március 26. 06:36
Várhatóan a héten jelenti be a Bizottság a kiberbűnözés elleni központ létrehozásának tervét. A központ feladata lesz koordinálni az internetes bűnözés elleni harcot, olyan területeken mint a személyes adatok védelme, a bankkártya visszaélések, valamint a gyermekpornográfia. A központ igyekszik majd összehangolni a tagállami hatóságok munkáját és a folyamatban lévő nyomozati tevékenységeket.
2012. március 23. 08:14
Az Európai Bizottság 2011. november 30-án ismertette a Horizon 2020 elnevezésű, a kutatás, az innováció és a versenyképesség előmozdítását egységes keretprogramba foglaló intézkedéscsomagját. A 2014 és 2020 közötti időszakra szóló új program meghatározó szerepet játszik az intelligens, fenntartható és intenzív növekedést célul kitűző Európa 2020 stratégia meg­valósításában. Február közepén, a Semmelweis Egyetemen rendezett konferencián ismertették a program részleteit.
2012. március 22. 08:23
A magyarországi informatikai fejlesztéseken belül az üzleti intelligencia projektek vezetnek. A nagy- és közepes cégek, valamint a hasonló méretű közintézmények felénél már működik ilyen rendszer, egyötödük pedig most dolgozik a bevezetésén - derült ki a Budapesti Corvinus Egyetem Információs Erőforrás Menedzsment Kutatóközpontja és az IFUA Horváth & Partners felméréséből, amelyet a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége támogatott.