Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:

Szavazás
Eseménynaptár

Óriásit ugrott a mobil adatforgalom

2011. október 18. 08:06
Megduplázódott 2010 és 2011 második negyedéve között a mobiltelefonokon bonyolított adatforgalom, és továbbra is gyors ütemben növekszik. A mobil adatátvitel növekedési mintázatának vizsgálatából kiderül, hogy az okostelefonok minősége hatással van arra, hogy milyen alkalmazásokat használnak tulajdonosait, de arra is, hogy mennyi időt töltenek internetezéssel - derül ki az Ericsson felméréséből.

Az Ericsson meghatározása szerint egy aktív okostelefon-felhasználó naponta több mint 1 Megabyte forgalmat generál. Az olyan tényezők, mint például a kijelzőméret, az okostelefon kora és ára erőteljesebb korrelációban vannak a medián forgalommal, mint az, hogy milyen operációs rendszer van a telefonon. Fontos megemlíteni, hogy Észak-Amerikában a csúcskategóriás okostelefonok kétszer akkora forgalmat generálnak, mint a hasonló okostelefonok az elemzésben szereplő ázsiai és európai mobilszolgáltatóknál.
 
A felmérésből az is kiderült, az átlagos okostelefon-használó naponta 30 másodpercet tölt online videónézéssel, de a legtöbb adatforgalmat bonyolítók (a felső 5-10 százalék) akár 40 percet is eltölt ezzel a tevékenységgel. Ebből az következik, hogy a felső szegmensbe tartozó felhasználók teszik ki a forgalom, illetve a prioritást élvező szolgáltatások iránti kereslet nagy részét. A kutatók ezért úgy vélik: a lépcsőzetes árképzési modellek a forgalommenedzsmenttel kombinálva kulcsfontosságúak a mobilszolgáltatók és a fogyasztók számára egyaránt.
 
Forrás: Médiainfó - www.mediainfo.hu

Innomedia.hu
Hozzászólások