Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:

Szavazás
Eseménynaptár

Felnőtt korba lép az okostelefon-piac

2012. február 27. 07:48
Fontos mérföldkőhöz érkezett az okoskészülékek piaca a fejlett országokban, az USA-ban és a legnagyobb uniós gazdaságokban már 50 százalék körüli a penetráció. Az Egyesült Államokban és a Franciaországot, Olaszországot, Nagy-Britanniát, Németországot valamint Spanyolországot felölelő EU5 régió piacain legalább 8 százalékponttal nőtt az okostelefon-penetráció - adta hírül a comScore kutatóintézet.

E tekintetben a brit piac teljesített a legjobban, ahol 17,1 százalékpontos volt a növekedés, és ezzel a vizsgált országok közül itt lett a legmagasabb az okoskészülékek részesedése. Nagy-Britanniában és Spanyolországban egyébként már át is lépte a lélektaninak mondható 50 százalékos határt a penetráció (51,3 illetve 51 százalékkal), de a az EU5 átlaga sincs sokkal lemaradva a maga 44 százalékos mutatójával. Olaszországban 43,9, az USA-ban 41,8, Franciaországban 40, Németországban 37 százalék az okostelefonok aránya az összes készülékből.
 
A legtöbb okostelefon-használó - nem meglepő módon - Amerikában volt tavaly, ott 97,9 millióan birtokolnak ilyen eszközt, míg a második helyezett Nagy-Britanniában 25,4 millióan.
 
A világ fejlett piacain nagyot nőtt az okostelefon-penetráció az elmúlt évben
 
Forrás: Médiainfó - www.mediainfo.hu
 

 

Innomedia.hu
Hozzászólások