Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:

Szavazás
Eseménynaptár

Egy nap az interneten: elképesztő számok a világhálóról

2012. március 12. 07:55

Érdekes infografikát készített az MBAonline.com arról, hogy mi minden történik egyetlen nap leforgása alatt az információs szupersztrádán. Az összesítés szerint egyetlen nap alatt annyi információ keletkezik a világhálón, amennyi 168 millió darab átlagos DVD-n férne el. Az adatmennyiség növekedése ráadásul exponenciális. A felhasználók 294 milliárd elektronikus levelet küldenek egymásnak, és 2 millió blogbejegyzést írnak, ami elegendő lenne a patinás Time magazin 770 évfolyamának megtöltésére.

A közösségi média is egyre fontosabb életünkben: egy nap alatt 172 millióan látogatják a Facebookot, 40 millióan a Twitter, 22 millióan a LinkedInt, 20 millióan a Google Plust és 17 millióan a Pinterestet. A piacvezető Facebookon összesen 4,7 milliárd percet töltenek a felhasználók, akik 532 millió bejegyzést tesznek közzé. Ugyanerre a közösségi portálra 250 millió fotót töltenek fel naponta, ha ezeket kinyomtatnák és feltornyoznák, az építmény magassága nyolcvanszorosa lenne az Eiffel-toronyénak.
 
Hódít az internetes videófogyasztás is: a mozifilmek és tévésorozatok letöltés nélküli megtekintését lehetővé tevő Netflixen 22 millió órányi videóanyagot néznek meg a felhasználók naponta. (Ezért a szolgáltatásért ráadásul fizetni is kell.) A világ legnagyobb videómegosztójának számító YouTube-on szintén egyetlen nap alatt 864 ezer órányi (98 évnyi) mozgókép keletkezik.
 
Fontosak a zenei tartalmak is, a Pandora nevű - ráadásul nem is mindenhol elérhető - netrádión több mint 2 ezer évnyi zenét hallgatnak a userek 24 óra leforgása alatt.
 
Aktívak a mobilőrültek is, minden nap 1288 új alkalmazás születik, és több mint 35 millió appot töltenek le. Az iPhone-ok eladása már megelőzi az emberi populáció gyarapodását: naponta 378 ezer Apple okostelefont értékesítenek, míg 371 ezer baba születik.
 
Forrás: Médiainfó - www.mediainfo.hu

Innomedia.hu
Hozzászólások